Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Ideálním masem na tento guláš je vepřové plecko. Avšak tento druh masa je trochu tučnější, dietnější variantu lze připravit z vepřové kýty (zejména pro děti). Naopak, pokud například mužská část rodiny dává přednost tučnějším masům, můžeme maso nakombinovat v poměru 3/4 vepřové plece a 1/4 vepřového boku.
Na dnešní guláš si oloupeme 4 střední cibule.
Vepřové maso omyjeme a osušíme.
Vývar musí být před přípravou guláše studený.
Koření přidáme do studeného masového vývaru, stejně jako 3 polévkové lžíce škrobové moučky.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Zapékací mísu přiklopíme víkem a dáme péci.
Vhodnou přílohou mohou být těstoviny, v případě celiaků samozřejmě bezlepkové, knedlíky i čerstvý chléb. Výhodou vepřového guláše z trouby je, že je bezlepkový.
Segedínský guláš z kýty
(doba přípravy 1 hod )
Vepřový masopustní guláš
(doba přípravy 1 h 30 min )
Hospodský vepřový guláš
(doba přípravy 1 h 15 min )
Guláš z vepřového plecka
(doba přípravy 45 min )
Hovězí guláš podle Richarda Nováka
(doba přípravy 2 h 30 min )
Vepřový guláš s fazolemi
(doba přípravy 1 h 30 min )
Ostrý vepřový guláš
(doba přípravy 45 min )
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.