Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem

Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem

Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.

22735×

Výběr masa na vepřový guláš

Ideálním masem na tento guláš je vepřové plecko. Avšak tento druh masa je trochu tučnější, dietnější variantu lze připravit z vepřové kýty (zejména pro děti). Naopak, pokud například mužská část rodiny dává přednost tučnějším masům, můžeme maso nakombinovat v poměru 3/4 vepřové plece a 1/4 vepřového boku.

Recept na bezlepkový vepřový guláš z trouby krok za krokem

1) Základem každého guláše je cibule.

Na dnešní guláš si oloupeme 4 střední cibule.

2) Cibule nasekáme na drobné kostičky.

3) Na guláš pro 5 osob budeme potřebovat 1 kg vepřového masa.

Vepřové maso omyjeme a osušíme.

4) Pak maso nakrájíme na kostky.

5) Dále budeme potřebovat 1 litr silného masového vývaru, nejlépe hovězího.

Vývar musí být před přípravou guláše studený.

6) Z koření si připravíme 1 polévkovou lžíci mletého kmínu, 3 čajové lžičky mleté sladké papriky a 3 čajové lžičky gulášového koření.

Koření přidáme do studeného masového vývaru, stejně jako 3 polévkové lžíce škrobové moučky.

7) Vše důkladně rozmícháme.

8) Do zapékací mísy vložíme kostky vepřového masa a nakrájenou cibuli.

9) Maso s cibulí dobře promícháme.

10) Takto připravený základ přelijeme okořeněným vývarem.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Zapékací mísu přiklopíme víkem a dáme péci.

11) Guláš pečeme 90 minut bez odklápění a míchání.

12) Po hodině a půl je guláš hotový a můžeme jej podávat.

Vhodnou přílohou mohou být těstoviny, v případě celiaků samozřejmě bezlepkové, knedlíky i čerstvý chléb. Výhodou vepřového guláše z trouby je, že je bezlepkový.

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

Jako

Další skvělé a prověřené recepty na guláš

Segedínský guláš z kýty
(doba přípravy 1 hod )

Vepřový masopustní guláš
(doba přípravy 1 h 30 min )

Hospodský vepřový guláš
(doba přípravy 1 h 15 min )

Guláš z vepřového plecka
(doba přípravy 45 min )

Hovězí guláš podle Richarda Nováka
(doba přípravy 2 h 30 min )

Vepřový guláš s fazolemi
(doba přípravy 1 h 30 min )

Ostrý vepřový guláš
(doba přípravy 45 min )

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena