Vaření.czReceptyHovězí guláš podle Richarda Nováka

Hovězí guláš podle Richarda Nováka

Vyhlášený hovězí guláš podle Richarda Nováka. Nejlepší guláše jsou z hovězí kližky, a tak přidávám svůj recept.


4.7323x
150 min
24×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 hrstmajoránka
5 kscibule
1.5 lvývar z kostí
0.5 hrnkuhladká mouka
1.5 kghovězí kližka
1 lžícemletý kmín
3 lžícerajský protlak
3 lžícemletá sladká paprika
5 lžicvepřové sádlo
1 špetkamleté chilli
1 lžíceuzená paprika

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, pouze opepříme a na dostatečném množství sádla zprudka orestujeme rovnoměrně ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Já používám velkou pánev, kterou po odstavení přikryji poklicí, aby maso neztrácelo teplotu. Sádlo z pod masa vlijeme do velkého hrnce a osmahneme na něm nadrobno nasekanou cibuli dohněda. Cibule tak dá guláši pěknou barvu. Malý trik, jak cibuli nepřipálit a rovnoměrně ji osmahnout dohněda, tkví v tom, že přidáme malé množství vody do rozpálené hnědnoucí cibule. Voda s olejem zpění a cibule se krásně rovnoměrně zbarví. Nyní vložíme maso, zaprášíme paprikou, podlijeme trochou vývaru, přidáme rajský protlak, přikryjeme poklicí a dáme dusit na mírném ohni. Podle potřeby podlijeme a promícháme. Po půl hodině osolíme, okmínujeme, promícháme a dolijeme zbytek vývaru. Po dvou hodinách guláš zahustíme jíškou připravenou společně s utřeným česnekem, ale lze zahustit i strouhaným chlebem. Přidáme v dlani drhnutou majoránku a špetku chilli. Guláš pak necháme procházet mírným varem za občasného míchání ještě asi půl hodiny. Přílohu k hovězímu guláši si zvolíme podle chuti - čerstvé pečivo nebo knedlíky všeho druhu. Guláš podle Richarda Nováka můžeme ozdobit na kolečka krájenou cibulí a troškou čerstvě nastrouhaného křenu.

Foto: Shutterstock.com

Jak připravit dokonalý guláš

Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.

Jak

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.

Nejlepší


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš podle Richarda Nováka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena