Hovězí guláš ala Dočík

Recept na základní guláš z hovězího masa.


3.02x
160 min

Ingredience

1 kgcibule
2 lvývar z kostí
1 kghovězí kližka
2 lžícemletá gulášová paprika

podle potřeby

olej
hotová jíška

podle chuti

sůl
kmín
mletý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo (větší kostičky), poměr masa a cibule 1:1. Cibuli dáme lehce zpěnit na rozpálený olej, za sklovata přidáme nasolené hovězí kostky a prudce osmahneme. Zaprášíme 2 lžícemi gulášové papriky, necháme lehce podusit, aby se udělala pěkná tmavší barva, ne však dlouho, aby paprika nezhořkla. Podlijeme hovězím vývarem, pokud nemáme, lze šidit kostkou bujonu či masoxu. Maso povaříme doměkka, rychlejší je to v "papinově hrnci", já však pozvolna nechávám několik hodin běžně v klasickém hrnci. Po změknutí masa dochutíme solí, pepřem (lze přidat i kmín, ale já ho ale moc nemusim) a zahustíme. Já dávám hotovou jíšku, můžete si udělat ale svoji, případně zahustit jinak, jak jste zvyklí. Hovězí guláš ala Dočík podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinami (ke knedlíku patří na guláš čerstvá nakrájená cibule).


Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem


Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.


Jako


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš ala Dočík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.