Hovězí guláš ála Potůček

Od Pavla jsem se naučil hodně věcí o vaření a mimo jiné jsem podle něj vařil i svůj první guláš (asi před 30 lety).


0.00x
160 min

Postup přípravy

Maso najrájíme na kostky cca 2x2cm (jak to vyjde). Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle dozlatova. Trvá to cca 10 - 15 minut. Osmaženou cibuli zasypeme paprikou, promícháme a co nejrychleji, aby nám paprika nezhořkla, přidáme maso. Opečeme z každé strany, ať se maso zatáhne a podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Přidáme lžičku soli, pepř, kmín, prolisovaný česnek, rajský protlak, a pokud jsme zalili jen čistou vodou, můžeme přidat kostku masoxu. Maso necháme dusit, za občasného promíchání, cca 20 minut.

Do podušeného masa přidáme sklenici leča (používám naše domácí) a na jemno nastrouhanou bramboru, která se rozvaří a guláš zahustí. Dolijeme vodou nebo vývarem a na menším plameni vaříme aspoň 2 hodiny. Nesmíme zapomenout často promíchávát, případně dolévat vodu podle potřeby, ať se guláš nepřipálí. Před koncem vaření ještě zasypeme majoránkou, případně dosolíme a necháme provařit.

Někdo guláš nezahušťuje vůbec, někdo používá na zahuštění chleba, mi se osvědčily brambory. Je to trochu lehčí než s moukou.

Hovězí guláš ála Potůček podáváme s chlebem či jinou přílohou dle chuti.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

user-icon

autor MirekVlcek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš ála Potůček

Zpět na recept