Vaření.czReceptyGuláš z vepřového plecka

Guláš z vepřového plecka

Výtečný guláš z vepřového masa a spousty koření.


4.7278x
45 min
33×

Ingredience

1 lžícesůl
4 kspaprika
1 lžícemajoránka
4 lžícemouka
1 lvoda
1 lžícelibeček
3 ksvelká cibule
2 lžícegulášové koření
3 lžícemletá sladká paprika
1 lžícemletý černý pepř
2 ksčervená feferonka
1 kgvepřové plecko bez kosti

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme papriku, gulášové koření a chvilku smažíme. Přidáme maso nakrájené na kostky a vše společně dusíme, dokud maso nepustí štávu. Osolíme, opepříme, přidáme libeček, majoránku a pálivou feferonku podle toho, jak má kdo rád ostré. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podusíme a zalijeme vařící vodou. Guláš dusíme asi 30 minut. Rozmícháme dobře mouku s vodou a za stálého míchání lijeme do guláše, až se zahustí. Pět minut vaříme, pak na pár minut odstavíme. Připravený guláš podáváme nejlépe s knedlíkem.
user-icon

autor petrsparta

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Guláš z vepřového plecka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena