Guláš z vepřového plecka

Výtečný guláš z vepřového masa a spousty koření.


4.7278x
45 min
33×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme papriku, gulášové koření a chvilku smažíme. Přidáme maso nakrájené na kostky a vše společně dusíme, dokud maso nepustí štávu. Osolíme, opepříme, přidáme libeček, majoránku a pálivou feferonku podle toho, jak má kdo rád ostré.

Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podusíme a zalijeme vařící vodou. Guláš dusíme asi 30 minut.

Rozmícháme dobře mouku s vodou a za stálého míchání lijeme do guláše, až se zahustí. Pět minut vaříme, pak na pár minut odstavíme.

Připravený guláš podáváme nejlépe s knedlíkem.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Guláš z vepřového plecka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká