Recept na segedínský guláš krok za krokem
1) Příprava surovin.
2) Nejdříve si nakrájíme slaninu a cibuli na kostičky.
3) Na sádle osmahneme slaninu, dáme jí čas, dokud nepustí tuk. Opečenou slaninu vyndáme a na vzniklém výpečku osmahneme cibuli. Na cibuli si dáme záležet, trvá to nějakou dobu, než nám hezky zezlátne.
4) Mezitím si nakrájíme maso na stejně velké kostičky.
5) Nakrájené maso necháme na pánvi zatáhnout - zprudka ho orestujeme. Poté ho odstavíme, bude pouštět šťávu, to proto, že je uvnitř ještě syrové.
6) Až budeme mít cibulku hotovou, přidáme k ní papriku a pořádně promícháme.
7) Do cibule s paprikou přidáme slaninu, maso a pořádně promícháme.
8) Přilijeme vývar nebo vodu a necháme vařit na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Přidáme kmín a bobkový list.
9) Přidáme propláchnuté kysané zelí, promícháme a necháme dále vařit.
10) Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramboru, kterou přimícháme do guláše.
11) Do segedínského guláše přilijeme smetanu, promícháme a necháme ještě tak 10 minut vařit.
12) Z guláše vyndáme bobkový list a tímto je guláš hotov.
13) Guláš podáváme nejlépe s domácím houskovým knedlíkem a můžeme přidat lžičku zakysané smetany, ta nám guláš lehce zjemní.
Segedínský guláš a finanční náročnost
1 kg vepřové plece vyjde cca na 120 Kč, 250 g slaniny 50 Kč, cibule 5 Kč, smetana 25 Kč, brambora 3 Kč, kysané zelí 15 Kč, ostatní suroviny vyjdou zhruba na 30 Kč. 8 porcí segedínského guláše nás tak vyjde na cca 248 Kč.
Další skvělé recepty na segedínský guláš najdete v našich receptech zde
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.

Jak připravit dokonalý guláš
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
