Domácí segedínský guláš

Kdo by nemiloval segedínský guláš? Recept na tradiční segedínský guláš, který je jednoduchý a zabodujete s ním u každého milovníka gulášů a omáček.


4.611x
150 min

Postup přípravy

Na sádle v hrnci si osmahneme slaninu, dokud nám nepustí tuk. Slaninu z hrnce vyndáme, na výpečku uděláme cibuli, tu necháme zesklovatět.

Mezitím si nakrájíme maso na kostičky. Maso zprudka osmahneme na pánvi, aby se zatáhlo.

Do hotové cibule vmícháme papriku. Na mírném ohni, zprudka osmahnutá by mohla zhořknout. Do cibule s paprikou přidáme slaninu a maso, pořádně promícháme a zalijeme vývarem (nebo vodou). Přidáme kmín a bobkový list a necháme aspoň hodinu na mírném ohni vařit, dokud maso nezměkne. Poté přidáme propláchnuté kysané zelí, promícháme a zase necháme vařit na mírném ohni.

Mezitím oloupeme a nastrouháme bramboru na jemno a přidáme do guláše. Brambora guláš zahustí, není tak potřeba přidávat jíšku. Nakonec přilijeme smetanu ke šlehání, ještě chvilku necháme vařit a nakonec z guláše vyndáme bobkový list.

Segedínský guláš podáváme nejlépe s domácím houskovým knedlíkem a můžeme na talíři dochutit zakysanou smetanou.

Segedínský guláš je nejlepší až druhý den, kdy se krásně rozleží.
user-icon

autor Just cook


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí segedínský guláš

Zpět na recept