Segedínský guláš ala Dočík

Recept na omáčku z vepřového bůčku se smetanou a kysaným zelím.


4.04x
120 min
1×

Postup přípravy

Prorostlejší bůček nakrájíme na větší kostky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova, poté přidáme nakrájený bůček, zasypeme mletou sladkou paprikou a kmínem. Obsah v hrnci podlijeme vodou, přidáme kysané zelí a maso podusíme doměkka. Nakonec do segedínského guláše přilijeme smetanu a v případě potřeby zahustíme hotovou jíškou.

Segedínský guláš podle chuti dosolíme, případně ještě více okyselíme octem. Pokud je omáčka naopak moc kyselá, přidáme lžíci cukru.

Segedínský guláš ala Dočík horký podáváme a přikusujeme krajíc čerstvého chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš ala Dočík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká