Segedínský guláš ala Dočík

Recept na omáčku z vepřového bůčku se smetanou a kysaným zelím.


4.04x
120 min
1×

Ingredience

1 kscibule
1 lžičkakmín
0.5 kgvepřový bůček
2 lžícemletá sladká paprika
0.5 kgkysané zelí

podle chuti

cukr
sůl
ocet

podle potřeby

olej
hotová jíška

Postup přípravy

Prorostlejší bůček nakrájíme na větší kostky. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme dozlatova, poté přidáme nakrájený bůček, zasypeme mletou sladkou paprikou a kmínem. Obsah v hrnci podlijeme vodou, přidáme kysané zelí a maso podusíme doměkka. Nakonec do segedínského guláše přilijeme smetanu a v případě potřeby zahustíme hotovou jíškou.

Segedínský guláš podle chuti dosolíme, případně ještě více okyselíme octem. Pokud je omáčka naopak moc kyselá, přidáme lžíci cukru.

Segedínský guláš ala Dočík horký podáváme a přikusujeme krajíc čerstvého chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš ala Dočík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.