Vaření.czReceptySegedínský guláš se zakysankou

Segedínský guláš se zakysankou

Česká klasika ke každé příležitosti.


5.01x
45 min

Ingredience

10 dkgslanina
1 lžičkasůl
2 kscibule
1 lžičkakmín
2 lžícesádlo
0.5 lvoda
1 špetkapepř
2 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
3 lžícemletá paprika
500 gvepřová plec
1 balíčekkysané zelí

Postup přípravy

Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmahneme pokrájenou cibuli na sádle spolu s kostičkami slaniny, zaprášíme mletou červenou paprikou a zalijeme vlažnou vodou. Do cibulového základu dáme maso, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Poté přidáme pokrájené kysané zelí, zalijeme opět vlažnou vodou a opět dusíme. Nakonec segedínský guláš zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanu. Ještě chvíli povaříme a máme hotovo. Segedínský guláš se zakysankou podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Segedínský guláš se zakysankou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena