Segedínský guláš se zakysankou

Česká klasika ke každé příležitosti.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmahneme pokrájenou cibuli na sádle spolu s kostičkami slaniny, zaprášíme mletou červenou paprikou a zalijeme vlažnou vodou. Do cibulového základu dáme maso, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.

Poté přidáme pokrájené kysané zelí, zalijeme opět vlažnou vodou a opět dusíme.
Nakonec segedínský guláš zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanu. Ještě chvíli povaříme a máme hotovo.

Segedínský guláš se zakysankou podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš se zakysankou

Zpět na recept