Segedínský guláš po staru

Recept na segedínský guláš připravovaný tradičně po staru.


3.76x
45 min
1×

Ingredience

5 gčesnek
30 gsůl
250 gmléko
150 gcibule
1 gkmín
500 gvoda
50 ghladká mouka
1 kgvepřový bůček
800 gkyselé zelí
15 gmletá sladká paprika
120 gškvařené sádlo

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Vypraný vepřový bůček rozsekáme na kostky. Kyselé zelí opereme a rozkrájíme nahrubo.

Na poloviční dávce sádla osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova, zamícháme mletou papriku, ihned zalijeme trochou vařící vody a přivedeme do varu. Kostky bůčku vložíme do vařícího základu, přidáme sůl, kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě.

Když je maso napolo podušené, přidáme rozkrájené zelí, zalijeme vařící vodou tolik, aby maso se zelím nebylo úplně potopené a dusíme asi 15 minut.

Pak zahustíme světlou jíškou připravenou ze zbývajícího sádla a mouky, dobře rozmícháme, aby nezůstaly hrudky a dusíme dále při občasném zamíchání, až je maso takřka měkké, pak rozředíme mlékem, ochutíme utřeným česnekem a dobře provaříme.

Segedínský guláš po staru podáváme s houskovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš po staru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena