Vaření.czReceptySegedínský guláš podle Richarda Nováka

Segedínský guláš podle Richarda Nováka

Recept na vynikající segedínský guláš podle Richarda Nováka.


4.288x
90 min
2×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 kscibule
3 ksbobkový list
1.5 lmasový vývar
6 lžičekzakysaná smetana
3 kszelená paprika
1 kgvepřová plec
2 lžičkymletý kmín
3 lžícemletá sladká paprika
4 lžícevepřové sádlo
400 gsterilované zelí
200 gsmetana na vaření 30%

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

jíška

Postup přípravy

Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a libovolně nakrájíme. Maso očistíme a nakrájíme na kostky cca 3x3 cm. V rozpáleném hrnci rozpustíme vepřové sádlo a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kmín, zelenou papriku, maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Nyní vložíme prolisovaný česnek, bobkové listy, zaprášíme mletou paprikou a opět chvilku restujeme. Po chvilce zalijeme vývarem a maso dusíme do poloměkka cca 30 minut. Když je maso poloměkké, přidáme sterilované zelí s trochou nálevu a vše znovu dusíme dalších 30 minut, dokud maso i zelí nezměkne. Segedínský guláš mírně zahustíme jíškou a pro zjemnění přidáme 30% smetanu na vaření a pár minut ještě provaříme. Ve finále ze segedínského guláše vyndáme bobkové listy a podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Segedínský guláš podle Richarda Nováka podáváme s knedlíkem, zdobíme petrželkou a lžičkou zakysané smetany. Foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš podle Richarda Nováka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena