Segedínský guláš podle Richarda Nováka

Recept na vynikající segedínský guláš podle Richarda Nováka.


4.288x
90 min
2×

Postup přípravy

Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a libovolně nakrájíme. Maso očistíme a nakrájíme na kostky cca 3x3 cm.

V rozpáleném hrnci rozpustíme vepřové sádlo a na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kmín, zelenou papriku, maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Nyní vložíme prolisovaný česnek, bobkové listy, zaprášíme mletou paprikou a opět chvilku restujeme. Po chvilce zalijeme vývarem a maso dusíme do poloměkka cca 30 minut.

Když je maso poloměkké, přidáme sterilované zelí s trochou nálevu a vše znovu dusíme dalších 30 minut, dokud maso i zelí nezměkne. Segedínský guláš mírně zahustíme jíškou a pro zjemnění přidáme 30% smetanu na vaření a pár minut ještě provaříme.

Ve finále ze segedínského guláše vyndáme bobkové listy a podle potřeby dochutíme pepřem a solí.

Segedínský guláš podle Richarda Nováka podáváme s knedlíkem, zdobíme petrželkou a lžičkou zakysané smetany.

Foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš podle Richarda Nováka

Zpět na recept