Vaření.czReceptyVepřová krkovička pečená se zelím

Vepřová krkovička pečená se zelím

Vyzkoušejte recept na marinované a šťavnaté plátky vepřové krkovice pečené v ochuceném kysaném zelí. Hlavní chod vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.522x
60 min
3×

Ingredience

1 kscibule
2 ksbobkový list
0.5 lžícemletá sladká paprika
400 gkysané zelí
4 plátkyvepřová krkovice s kostí

podle chuti

cukr
sůl
mletý černý pepř

marináda

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
500 mlbílý jogurt

podle potřeby

sádlo
voda

příloha

100 mlhustá zakysaná smetana

Postup přípravy

Začneme přípravou jogurtové marinády. V míse promícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, solí a nastrouhanou středně velkou cibulí. Vyšší plátky krkovice s kostí očistíme, zlehka osolíme, opepříme a naložíme přes noc do jogurtové marinády. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na sádle zesklovatět. Poté přisypeme mletou papriku, vše krátce orestujeme a vmícháme okapané kysané zelí, bobkový list, sůl a 1/2 lžičky cukru. Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, poklademe plátky marinované krkovice, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C přibližně 40 minut doměkka. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, vše podle potřeby podlijeme a při vyšší teplotě ještě asi 15 minut dopečeme. Pečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme zelím a podáváme s bramborovými noky nebo bramborovým knedlíkem. Vhodným doplňkem při podávání je zakysaná smetana.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovička pečená se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena