Vepřová krkovička pečená se zelím

Vyzkoušejte recept na marinované a šťavnaté plátky vepřové krkovice pečené v ochuceném kysaném zelí. Hlavní chod vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.420x
60 min
2×

Postup přípravy

Začneme přípravou jogurtové marinády. V míse promícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, solí a nastrouhanou středně velkou cibulí. Vyšší plátky krkovice s kostí očistíme, zlehka osolíme, opepříme a naložíme přes noc do jogurtové marinády.

Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na sádle zesklovatět. Poté přisypeme mletou papriku, vše krátce orestujeme a vmícháme okapané kysané zelí, bobkový list, sůl a 1/2 lžičky cukru.

Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, poklademe plátky marinované krkovice, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C přibližně 40 minut doměkka. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, vše podle potřeby podlijeme a při vyšší teplotě ještě asi 15 minut dopečeme.

Pečené plátky krkovičky rozdělíme na porce, obložíme zelím a podáváme s bramborovými noky nebo bramborovým knedlíkem. Vhodným doplňkem při podávání je zakysaná smetana.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovička pečená se zelím

Zpět na recept