Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
K přípravě receptu si nachystáme 3/4 kg libovější vepřové krkovice. Dále budeme potřebovat asi 1/2 dl olivového oleje, provensálské bylinky (na posypání masa a brambor), 4 snítky rozmarýnu, pepř, sůl a čerstvě mletou pálivou papriku podle chuti, 1 kelímek smetany na vaření, 4 ks cibule, 4 větší stroužky česneku. Na přílohu si přichystáme brambory, k přípravě dresinku 2 lžíce majonézy a 3 lžíce kysané smetany.
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Okraje masa nařízneme. Plátky vepřové krkovice posypeme provensálským kořením, pepřem a potřeme olivovým olejem. V kastrolku necháme maso krátce uležet.
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Kousky brambor posypeme provensálským kořením, pokapeme olivovým olejem a položíme na ně dvě snítky rozmarýnu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dozlatova.
Ve sklenici nebo v hrnku smícháme 2 lžíce majonézy se 3 lžícemi kysané smetany a špetkou pálivé papriky, přidáme se solí rozetřený stroužek česneku. Lehce vmícháme nadrobno nakrájenou 1/2 cibule.
Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a s nepřilnavým povrchem. Vložíme porce naloženého masa a opékáme asi 5 minut z jedné strany. Jakmile se maso zatáhne a začne vytékat šťáva, maso otočíme a pánev přikryjeme poklicí. Necháme péct asi 15 minut. Pak znovu otočíme, maso zasypeme nakrájenou cibulí (3,5 ks) a česnekem (3 stroužky), přidáme 2 snítky rozmarýnu a necháme opékat doměkka.
Měkké maso zalijeme mírně osolenou smetanou a necháme ji krátce prohřát.
Vepřovou krkovici na smetaně podáváme s opečenými brambory. K dochucení přidáme lžíci česnekového dresinku.
Další výtečné recepty z vepřového masa
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena