Krkovice na grilu

Snadný recept na marinované steaky z krkovičky pečené na grilu.


4.413x
30 min

Postup přípravy

Méně tukem prorostlé maso z krkovičky očistíme a nakrájíme na plátky vysoké asi 2 cm. Plátky nebudeme naklepávat ani ochucovat. Chuť jim dodá marináda.

Připravíme si marinádu. V misce promícháme rybí omáčku s čerstvě mletým černým pepřem, uzenou červenou mletou paprikou a sušeným koriandrem. Pak do směsi přidáme prolisovaný česnek a 1 lžíci oleje. Připravenou marinádou maso silně potřeme ze všech stran a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

Gril rozpálíme, rošt potřeme uzenou slaninou a plátky masa na něm opékáme při střední teplotě z každé strany přibližně 8 minut. Ogrilovanou krkovici přendáme na mísu, poklademe hoblinkami másla, zakryjeme a necháme ještě asi 5 minut před servírováním odpočinout.

Krkovičku na grilu podáváme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovice na grilu

Zpět na recept