Vaření.czReceptyVepřová krkovice pečená po selsku

Vepřová krkovice pečená po selsku

Recept pro milovníky české klasiky. Vepřová pomalu pečená krkovice s česnekem, cibulí a malou dávkou piva, kterou podáváme jako hlavní chod se zelím a knedlíkem.


4.715x
160 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
100 mlvývar
3 kscibule
1-2 lžičkyhladká mouka
150 mlčerné pivo
1200 gvepřová krkovice bez kosti

příloha

1 lžícecukr
1 ksbrambory
1 kscibule
1 lžičkakmín
1 lžícesádlo
100 mlvoda
1 ksbobkový list
500 gkysané zelí

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

vepřové sádlo

Postup přípravy

Maso očistíme. Stroužky česneku utřeme se solí a pepřem. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší kolečka. Očištěný válec krkovice v celku ze všech stran pořeme utřeným česnekem a posypeme drceným kmínem. Pekáč silně vytřeme sádlem a dno poklademe nakrájenou cibulí, na kterou položíme krkovici. Vše podlijeme pivem, zakryjeme a zvolna pečeme při 150 °C asi 2,5 až 3 hodiny doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme teplou vodou. Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Vše krátce osmahneme, zalijeme přiměřeným množstvím vody, rozmícháme a necháme zvolna povařit asi 15 - 20 minut. Následně šťávu scedíme a podle chuti přisolíme. Mezitím si připravíme přílohu z kysaného zelí. Okapané zelí nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět. Pak přidáme připravené zelí, sůl, kmín, bobkový list, cukr a vodu. Vše podlijeme vodou, zakryjeme a zvolna dusíme asi 20 minut. Zelí průběžně promícháváme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Pak zelí zahustíme bramborou. Měkké zelí podlijeme vývarem, vmícháme nastrouhanou bramboru a asi 5 minut za stálého míchání povaříme. Upečenou krkovici nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, obložíme zelím a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové a houskové knedlíky.

Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem

Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.

Recept

Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech

Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.

Vepřová

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová krkovice pečená po selsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena