Plátky krkovice s kostí očistíme, osolíme a opepříme. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na silnější proužky. Očištěná rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Oloupané stroužky česneku nasekáme najemno.
Na sádle zprudka opečeme plátky krkovice z obou stran dorůžova. Maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Poté přidáme papriky a nakrájená rajčata, vše orestujeme a ochutíme solí a cukrem. Vrátíme plátky krkovice, vše podlijeme vínem a nezakryté povaříme asi 10 - 15 minut, dokud se alkohol neodpaří a šťáva zredukuje na polovinu. Pokrm podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ihned servírujeme.
Vepřovou krkovici rozdělíme na porce, poklademe zeleninovou směsí, ozdobíme bylinkami a podáváme s rýží nebo bramborem.