Marinovaná krkovice

Velmi chutná, 12 hodin marinovaná a pomalu pečená krkovice.


0.00x
160 min

Postup přípravy

Připravíme marinádu: Do dvou litrů vody přidáme sůl, cukr a dáme do středně velkého hrnce. Na slabém plameni zahříváme, až se cukr i sůl rozpustí. Poté přivedeme k varu. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, česnek, pepř. Odstavíme a necháme zcela zchladnout.


Krkovici několikrát propíchneme kovovou jehlicí ze všech stran a vetřeme sůl. Krkovici stáhneme provázkem a vložíme do láku. Marinujeme nejméně 12 hodin. Poté krkovici vyndáme z láku a osušíme. Maso opepříme a osolíme a lehce posypeme kmínem. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Připravíme si pekáč s mřížkou na dně, aby maso neleželo ve výpeku, vložíme maso a 2 - 3 hodiny pečeme odkryté. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a 20 minut zprudka dopékáme.


Marinovanou krkovici podáváme se zelím a knedlíky. Po vychlazení je výborná s hořčicí a chlebem.


Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem


Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.


Dušené


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky


Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech


Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.


Vepřová


Foto: Pinterest.com 

user-icon

autor mrmkab


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná krkovice

Zpět na recept