Velmi chutná, 12 hodin marinovaná a pomalu pečená krkovice.
marináda | |
---|---|
60 g | mořská sůl |
150 g | cukr |
1 hrst | rozmarýn |
1 svazeček | česnek |
40 g | černý pepř |
1 hrst | bobkový list |
na potření | |
2 špetky | mletý pepř |
2 špetky | bylinková sůl |
Připravíme marinádu: Do dvou litrů vody přidáme sůl, cukr a dáme do středně velkého hrnce. Na slabém plameni zahříváme, až se cukr i sůl rozpustí. Poté přivedeme k varu. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, česnek, pepř. Odstavíme a necháme zcela zchladnout.
Krkovici několikrát propíchneme kovovou jehlicí ze všech stran a vetřeme sůl. Krkovici stáhneme provázkem a vložíme do láku. Marinujeme nejméně 12 hodin. Poté krkovici vyndáme z láku a osušíme. Maso opepříme a osolíme a lehce posypeme kmínem. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Připravíme si pekáč s mřížkou na dně, aby maso neleželo ve výpeku, vložíme maso a 2 - 3 hodiny pečeme odkryté. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a 20 minut zprudka dopékáme.
Marinovanou krkovici podáváme se zelím a knedlíky. Po vychlazení je výborná s hořčicí a chlebem.
Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem
Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Foto: Pinterest.com
autor Michal K.
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena