Marinovaná krkovice

Velmi chutná, 12 hodin marinovaná a pomalu pečená krkovice.


0.00x
160 min

Ingredience

marináda

60 gmořská sůl
150 gcukr
1 hrstrozmarýn
1 svazečekčesnek
40 gčerný pepř
1 hrstbobkový list

na potření

2 špetkymletý pepř
2 špetkybylinková sůl

Postup přípravy

Připravíme marinádu: Do dvou litrů vody přidáme sůl, cukr a dáme do středně velkého hrnce. Na slabém plameni zahříváme, až se cukr i sůl rozpustí. Poté přivedeme k varu. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, česnek, pepř. Odstavíme a necháme zcela zchladnout.

Krkovici několikrát propíchneme kovovou jehlicí ze všech stran a vetřeme sůl. Krkovici stáhneme provázkem a vložíme do láku. Marinujeme nejméně 12 hodin. Poté krkovici vyndáme z láku a osušíme. Maso opepříme a osolíme a lehce posypeme kmínem. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Připravíme si pekáč s mřížkou na dně, aby maso neleželo ve výpeku, vložíme maso a 2 - 3 hodiny pečeme odkryté. Poté teplotu zvýšíme na 200 °C a 20 minut zprudka dopékáme.

Marinovanou krkovici podáváme se zelím a knedlíky. Po vychlazení je výborná s hořčicí a chlebem.

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.

Dušené

Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Knedlíky

Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech

Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.

Vepřová

Foto: Pinterest.com 

user-icon

autor mrmkab


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena