Vaření.czReceptyVepřová krkovice ve smetaně

Vepřová krkovice ve smetaně

Jídlo nenáročné na přípravu, přesto výtečné chuti. Vše pouze připravíme, naskládáme, zapečeme a je hotovo.


3.91107x
60 min
17×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C a pekáč vymažeme máslem. Brambory důkladně vydrhneme a i se slupkou nakrájíme na plátky. Ty skládáme na dno pekáče nebo zapékací misky. Plátky brambor osolíme, okmínujeme a pokryjeme plátky slaniny. Krkovici podle potřeby očistíme, naporcujeme na plátky, omyjeme a osušíme. Maso naklepeme, osolíme, okmínujeme a rozložíme na brambory a slaninu. Připravený pekáč přelijeme smetanou a dáme na 40 minut péct do předehřáté trouby. Po této době troubu otevřeme, maso pokryjeme předem strouhaným sýrem a na 10 minut ještě necháme zapéct. Hotový pokrm ihned servírujeme, přičemž jej můžeme podávat přímo v zapékací misce.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová krkovice ve smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena