Vepřová krkovice ve smetaně

Jídlo nenáročné na přípravu, přesto výtečné chuti. Vše pouze připravíme, naskládáme, zapečeme a je hotovo.


3.91107x
60 min
17×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C a pekáč vymažeme máslem.

Brambory důkladně vydrhneme a i se slupkou nakrájíme na plátky. Ty skládáme na dno pekáče nebo zapékací misky. Plátky brambor osolíme, okmínujeme a pokryjeme plátky slaniny.

Krkovici podle potřeby očistíme, naporcujeme na plátky, omyjeme a osušíme. Maso naklepeme, osolíme, okmínujeme a rozložíme na brambory a slaninu.

Připravený pekáč přelijeme smetanou a dáme na 40 minut péct do předehřáté trouby. Po této době troubu otevřeme, maso pokryjeme předem strouhaným sýrem a na 10 minut ještě necháme zapéct.

Hotový pokrm ihned servírujeme, přičemž jej můžeme podávat přímo v zapékací misce.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovice ve smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká