Vepřová krkovice na žampionech

Klasická houbová omáčka s vepřovým masem a smetanou, ta jí dodává na jemnosti a chuti.


4.25x
45 min
1×

Postup přípravy

Omytou vepřovou krkovici nakrájíme na kostky, dobře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou cibuli a podusíme pod poklicí. Přidáme česnek a na plátky pokrájené omyté žampiony.

Dochutíme mletým kmínem a hořčicí, podlijeme, můžeme přidat bujon a dusíme maso doměkka. Nakonec zahustíme trochou mouky, odstavíme a přilijeme trochu smetany pro zjemnění.

Vepřovou krkovici na žampionech podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovice na žampionech

Zpět na recept