Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky

Kdo by neměl rád tradiční českou kuchyni. Co třeba vepřová krkovice se špenátem?


3.5256x
90 min
26×

Postup přípravy

Pekáč vymažeme tukem. Já používám téměř na všechno Ramu. Do pekáče vložíme plátky krkovice.Posolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna do změknutí asi 1h. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou.

Špenát nerozmrazujeme. Necháme na mírném ohni, za stálého míchání, rozpustit v hrnci.Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí. V mléce rozkvedláme mouku a vajíčko, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit.

Těsto na špalíčky připravíme jednoduše podle návodu na sáčku. Vypracované těsto necháme uležet 5 min, rozdělíme ho na 4 válečky, ze kterých nakrájíme špalíky.Ty vaříme ve vroucí a osolené vodě 5 minut.

Hotové špalíčky a špenát poléváme výpekem z krkovice, nebo můžeme vylepšit cibulkou, osmaženou dozlatova na másle.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká