Vaření.czReceptyVepřová krkovice se špenátem a špalíčky

Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky

Kdo by neměl rád tradiční českou kuchyni. Co třeba vepřová krkovice se špenátem?


3.5256x
90 min
26×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
sůl
1 lžičkakmín
100 gtuk na pečení
6 plátkůvepřová krkovice

příloha

2 stroužkyčesnek
sůl
1 dlmléko
1 balíčekšpenát
1 lžícehladká mouka
mletý černý pepř
1 balíčekbramborové těsto v prášku

Postup přípravy

Pekáč vymažeme tukem. Já používám téměř na všechno Ramu. Do pekáče vložíme plátky krkovice.Posolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna do změknutí asi 1h. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou. Špenát nerozmrazujeme. Necháme na mírném ohni, za stálého míchání, rozpustit v hrnci.Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí. V mléce rozkvedláme mouku a vajíčko, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit. Těsto na špalíčky připravíme jednoduše podle návodu na sáčku. Vypracované těsto necháme uležet 5 min, rozdělíme ho na 4 válečky, ze kterých nakrájíme špalíky.Ty vaříme ve vroucí a osolené vodě 5 minut. Hotové špalíčky a špenát poléváme výpekem z krkovice, nebo můžeme vylepšit cibulkou, osmaženou dozlatova na másle.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena