- Pekáč vymažeme tukem. Do pekáče vložíme plátky krkovice. Osolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna do změknutí asi 1h. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou.
- Špenát nerozmrazujeme. Necháme na mírném ohni, za stálého míchání, rozpustit v hrnci.
- Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí.
- V mléce rozkvedláme mouku a vajíčko, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit.
- Těsto na špalíčky připravíme jednoduše podle návodu na sáčku. Vypracované těsto necháme uležet 5 min, rozdělíme ho na 4 válečky, ze kterých nakrájíme špalíky.
- Špalíčky vaříme ve vroucí a osolené vodě 5 minut. Hotové špalíčky a špenát podáváme s masem a poléváme výpekem z krkovice. Výpek můžeme ještě vylepšit cibulkou, osmaženou dozlatova na másle.
->Bramborové knedlíky: Jak z mála připravit kulinářský skvost
Zajímavé komentáře
Děkuji.