Výtečný špenát z čerstvých listů medvědího česneku, plný jarní energie a vitamínů. Jednoduchý a levný recept.
směs | |
---|---|
1 ks | cibule |
2-3 hrstě | medvědí česnek |
2 lžíce | olej |
1 špetka | sůl |
1 špetka | pepř |
1 ks | vejce |
3 lžíce | hustá zakysaná smetana |
2 stroužky | česnek |
Na oleji lehce osmahneme pokrájenou cibuli, přisypeme dvě nebo tři hrstě nadrobno nasekaných čerstvých listů medvědího česneku, přidáme špetku soli a pepře, přiklopíme a dusíme. Není třeba podlévat, listy pustí dostatek šťávy. Špenát z medvědího česneku můžeme nadále upravovat tak, jak jsme zvyklí u klasického špenátu. Můžeme přidat rozkvedlané vejce a nechat je srazit, smetanu ke šlehání nebo i zakysanou smetanu, utřený česnek. Nakonec ještě špenát z medvědího česneku dochutíme dle libosti, podle potřeby přidáme sůl a můžeme podávat.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Jarní špenátové palačinky krok za krokem
Tyto palačinky se skvěle hodí do jarního jídelníčku a také s nimi zazáříte na svatého Patrika, kdy je vše zelené. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena