Recept na lehký a zdravý jarní oběd s využitím medvědího česneku.
1 ks | batát |
1 balení | lučina |
1 lžička | olivový olej |
1 lžička | pepř a sůl |
1 lžička | citronová šťáva |
5 ks | jádra vlašských ořechů |
10 lístků | medvědí česnek |
Batát důkladně umyjeme, vidličkou propícháme a pomažeme olivovým olejem. Vložíme do pekáče a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C zhruba na 30 minut (do změknutí).
Mezitím, co se peče batát, tak si připravíme dip.
Do misky dáme lučinu, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme zhruba 10 lístků medvědího česneku nasekaného na drobno. Vše spolu důkladně promícháme. Pokud je dip moc hustý, tak naředíme vodou. Nakonec do dipu vmícháme nasekané vlašské ořechy a znovu zamícháme.
Upečený batát rozkrojíme a vevnitř nožem vyřízneme mřížku. Na batát naneseme připravený dip, doplníme oblíbeným salátem a můžeme podávat.
Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?
V obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu. Často ani nevíme, jak s danou surovinou zacházet. V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit?
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena