Domácí batátové noky se špenátem

Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem a špenátem. Jsou skvělé!


0.00x
60 min

Postup přípravy

Nejprve očistíme batáty a nakrájíme na kostky. Uvaříme doměkka a slijeme.
Do mixéru vložíme uvařené batáty, co nejvíce zbaveny vody, přidáme ricottu (případně Lučinu), sůl, nastrouhaný parmezán najemno a rozmixujeme.
Jakmile je směs rozmixována do hladké kaše, přimícháme mouku a vytvoříme těsto.

Následně si těsto přemístíme na podsypaný vál, dle konzistence přidáme případně více mouky, ale jen tak, aby nebylo těsto lepivé. Nepřidáváme mouky zbytečně velké množství, aby nebyly noky tuhé.

Z těsta si vždy odkrojíme část, ze které vyválíme hada a ukrajujeme noky, které vaříme po částech ve vroucí vodě.

V mezičase si připravíme špenát, tedy na lžíci másla zlehka provoníme nakrájený stroužek česneku, přidáme spařený listový špenát, podlijeme smetanou, necháme směs podusit a odpařit přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem.

Noky se vaří velmi krátce, jakmile vyplavou, vylovíme je cedníkem. Uvařené noky dáváme do mísy s lžící másla a velmi lehce promícháme. Zabráníme tak slepování. Proces vaření noků opakujeme po várkách, dokud nejsou všechny uvařeny. Nakonec můžeme ještě zlehka noky orestovat na pánvi na másle.

Batátové noky servírujeme společně s připraveným špenátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí batátové noky se špenátem

Zpět na recept