Dýňové noky s tempehem a špenátem

Zajímavý recept na dýňové noky se smetanovou omáčkou s tempehem, špenátem a vlašskými ořechy.


0.00x
45 min

Ingredience

těsto

500 gdýně hokaido
480 ghladká mouka
3 lžičkysůl
2 lžičkysušené lahůdkové droždí
1 špetkamletý muškátový oříšek

omáčka

3 stroužkyprolisovaný česnek
2 lžíceolivový olej
250 gčerstvý listový špenát
250 mlrostlinná smetana
1 hrnekdomácí zeleninový vývar
1 lžičkasůl a pepř na dochucení
1 balenítempeh

na ozdobu

2 hrstěvlašské ořechy (sekané)

Postup přípravy

Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré. Do vychladlého pyré přidáme lahůdkové droždí, špetku muskátového oříšku a osolíme. Postupně přidáváme hladkou mouku a uhněteme pružné těsto. Vyválíme úzký váleček, který pak krájíme nožem na jednotlivé noky. V ruce tyto noky vyválíme do oválků a můžeme ještě vidličkou udělat vroubky.

Připravené noky vložíme do vroucí osolené vody, hned promícháme a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté ještě povaříme.

Než se uvaří noky, tak si připravíme omáčku. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme prolisovaný česnek, poté přidáme uzený tempeh nakrájený na kostičky a opečeme ze všech stran. Poté zalijeme rostlinnou smetanou, přidáme hrnek zeleninového vývaru a vaříme do zredukování omáčky. Přidáme lžičku lahůdkového droždí, osolíme, opepříme a přidáme čerstvý špenát. Omáčku už stáhneme a nevaříme.

Na pánvi opečeme bez oleje zhruba 2 hrsti nasekaných vlašských ořechů.

Hotové noky promícháme v připravené omáčce. Dýňové noky s tempehem a špenátem při podávání posypeme ještě vlašskými ořechy.

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!

Zdravý

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.

Vaření


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňové noky s tempehem a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena