Sýrová omáčka

Výborná omáčka k těstovinám, rýži i k bramborům.


3.373x
35 min
2×

Postup přípravy

Do hrnce vlijeme olej a rozehřejeme ho. Kuřecí maso očistíme, opláchneme, očistíme si nakrájíme na nudličky.

Do mísy vlijeme půl kelímku smetany, v něm rozšleháme tavený sýr, lučinu a měkký střed hermelínu. Nakonec do směsi nastrouháme eidam. Sýrovou směs smícháme a necháme uležet.

V pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme do něj nudličky a orestujeme je. Maso ochutíme masoxem, špetkou soli, opepříme a okořeníme mletým novým kořením a kari. Krátce osmahneme, směs podlijeme vodou a lehce dusíme, aby maso změklo. Přidáme sýrovou směs, podle potřeby trochu vody a za stálého míchání omáčku zvolna vaříme, až se sýr zcela rozpustí. Sýrovou omáčku zjemníme smetanou a pokud je třeba, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

K sýrové omáčce s kuřecím masem podáváme přílohu podle chuti.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká