Recept na chutnou přílohu ze špenátového protlaku nejen k masu.
2-4 stroužky | česnek |
1-2 ks | vejce |
1 dl | mléko |
1 ks | cibule |
400 g | mražený špenátový protlak |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
hladká mouka | |
tuk na smažení |
Zmrazený špenátový protlak necháme částečně rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu pak trochu zředíme vlažnou vodou, případně vývarem, dobře rozmícháme a povaříme. Dále přidáme částečně rozmrazený špenát, prolisovaný česnek, sůl a dusíme do úplného rozmrazení špenátu. Nakonec přidáme mléko a vejce, které necháme za stálého míchání srazit. Dušený mražený špenát podáváme jako přílohu k upečenému masu a knedlíkům nebo bramborám. Foto: Shutterstock.com
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
Recept na výborné palačinky plněné špenátem krok za krokem
Milujete palačinky na všechny způsoby stejně jako my? Tyto špenátové chutnají fantasticky! Jejich příprava není nijak náročná a dnes vás je naučíme krok za krokem.
autor Zorňafa
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.