Pečený losos se smetanovým špenátem

Pečeného lososa na másle podáváme se smetanovým listovým špenátem a opékanými brambory. Rychlý a snadný oběd nebo večeře.


4.8171x
30 min
46×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 dlsmetana ke šlehání
4 porcelososové filé bez kůže
450 gmražený listový špenát

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Mražené špenátové listy necháme povolit a nakrájíme nahrubo. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, vmícháme špenát, osolíme, opepříme a necháme podusit. Když šťáva vysmahne, vlijeme smetanu a prohřejeme. V pánvi na másle propečeme lososa z obou stran a můžeme podávat. Vhodnou přílohou k pečenému lososu se smetanovým špenátem jsou opečené brambory.


Vyzkoušejte i jiné recepty na lososa


Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!


Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.


Sýr


Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete


Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.


Špenátová


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený losos se smetanovým špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká