Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
(doba přípravy 35 min)
Špenátový koláč s balkánským sýrem
(doba přípravy 60 min)
Zapečené bramborovo-česnekové košíčky se sýrem
(doba přípravy 45 min)
Domácí tortellini se špenátem a ricottou
(doba přípravy 60 min)
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy 120 min)