Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle.
Na pánvi osmažíme cibulku do zesklovatění, poté přidáme kousky kuřecího a necháme na pánvi lehce zatáhnout. Zasypeme curry a adžikou podle chuti, já používám cca 2 nevrchovaté polévkové lžíce od každého koření. Až se maso trochu zatáhne, přidáme špenátový protlak, klidně i mražený - sám povolí.
Jakmile se špenát rozpustí, přidáme smetanu a necháme trochu ohřát, poté přidáme nastrouhanou nivu a až se niva rozteče a omáčka se zahustí, přidáme kostku zeleninového bujonu a povaříme. Poté špenátovo-nivovou omáčku podle chuti dokořeníme či dosolíme. Pokud je omáčka příliš výrazná, zjemníme bud 3,5% mlékem nebo další smetanou.
Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu a scedíme. Lze použít i jiné těstoviny.
Penne se špenátovou omáčkou na curry a kuřecím masem ihned podáváme.
Tip: Každý si v tomto receptu přijde na svůj postup a chutě. Koření lze dát více či méně, stejně tak nivy a dalších surovin, jednoduše lze vše přizpůsobit své chuti i nárokům.