Vaření.czReceptyŠpenátové rolky s mozzarellou

Špenátové rolky s mozzarellou

Vyzkoušejte recept na netradiční předkrm, který do své kuchařky mohou zařadit i vegetariáni.


3.914x
45 min
1×

Ingredience

2 špetkysůl
3 ksvejce
1 špetkamuškátový oříšek
1-2 špetkymletý barevný pepř
400 gmražený listový špenát

náplň

1 ksmozzarella

na potření

rajčatové pesto

Postup přípravy

Na recept použijeme mražené špenátové listy (ne protlak). Špenát necháme povolit a pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu. Překrájíme ho, aby byl jemnější. Lze pracovat i s čerstvým špenátem, který je třeba propláchnout, překrájet a nechat povolit na pánvi. Opět vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Ke špenátu přidáme žloutky, sůl, pepř a muškátový oříšek (jen malou špetku). Nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh. Na plech rozprostřeme pečící papír a špenátovou směs pomocí stěrky rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Základ na špenátovou rolku pečeme při 200 °C 20 minut. Upečený plát necháme krátce vychladnout, pak ho rozkrájíme na 6 - 8 dílů a každý díl potřeme rajčatovým pestem. Do středu umístíme na jemné plátky nakrájenou mozzarellu a ihned smotáme. Pokud budeme pracovat s vlažným špenátovým plátem, měly by rolky hezky držet pohromadě. Každou špenátovou rolku s mozzarellou šikmo překrojíme a ihned podáváme jako předkrm či chuťovku.

Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!

Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.

Sýr

Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete

Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.

Špenátová

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Špenátové rolky s mozzarellou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena