Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem

Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem

Nádivka patří k tradičním velikonočním pokrmům. V tomto receptu vám nabízíme veganskou alternativu s uzeným tofu a čerstvým špenátem.

866×

1) Příprava surovin.

Na nádivku si připravíme 1 balení veky, 1 uzené tofu, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, nálev z cizrny, 250 g žampionů, 250 g čerstvého špenátu, hrnek sojového mléka, lžičku kurkumy a černé soli.

nadivka

2) Veku nakrájíme na kostičky. Do hrnku se sojovým mlékem přidáme lžičku černé soli a kurkumy, promícháme a nalijeme na připravenou veku.

nadivka

3) Na oleji orestujeme cibulku, přidáme uzené tofu a žampiony.

nadivka

4) Po změknutí žampionů přidáme čerstvý špenát, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a malou chvilku podusíme.

5) Vodu z nálevu cizrny vyšleháme do konzistence sněhu.

nadivka

nadivka

6) Do nakrájené veky zamícháme směs se špenátem a jemně zapracujeme sníh z cizrny.

nadivka

7) Dáme do připravené formy a pečeme do zezlátnutí na 180°C zhruba 40 minut.

nadivka

nadivka

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.

5