Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Velikonoční nádivka tradičně symbolizuje konec postního období a příchod jara.
-> Vsaďte na klasiku: Velikonoční nádivka s kopřivami krok za krokem
Tajemství nadýchané nádivky? Největším trikem, jak získat dokonalou velikonoční nádivku, je vyšlehaný sníh z bílků, který jí dodá lehkost. Důležité je také ji při pečení nevysušit – stačí 170–180 °C a 30–40 minut.
Pokud chcete nádivku bez lepku, můžete místo pečiva použít brambory, jáhly, rýži nebo pohanku. Tyto alternativy jsou nejen zdravější, ale také dodají jídlu zajímavou chuť.
Velikonoční nádivka chutná výborně nejen čerstvě upečená, ale i studená jako svačina. Studenou také můžeme nakrájet na kostky a opéct na pánvi jako chutnou přílohu k masu nebo salátu.
-> Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem
Recepty na velikonoční nádivku, které by vám neměly ujít:
Velikonoční nádivkové mističky
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
Velikonoční nádivka s masem a špenátem
Velikonoční nádivka s hlívou ústřičnou
Nadýchaná velikonoční nádivka s mandlovými lupínky
Zdravější varianty velikonočních receptů aneb nezapomeňte na bylinky
Autor:redakce