Vaření.czReceptyVelikonoční nádivka s hlívou ústřičnou

Velikonoční nádivka s hlívou ústřičnou

Lehce netradiční úprava tradičního velikonočního receptu ke slavnostní tabuli.


5.02x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
3 ksvejce
150 gšunka
150 mlmléko
1 hrstpažitka
100 ghlíva ústřičná
1 hrstlibeček
5 lžicolivový olej
1 hrstpetrželová nať
1 špetkamletý černý pepř

Postup přípravy

Žitně knäckebroty rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, špetkou muškátového květu a mletého pepře a necháme pět minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky, hlívu nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme a bylinky nasekáme na jemno. Šunku orestujeme dozlatova společně s houbami, poté přidáme k připravené směsi. Promícháme společně s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem a olejem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Připravenou směs přendáme do zapékací mísy a zapékáme asi 15 minut při 190 °C. Velikonoční nádivku s hlívou ústřičnou podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor franckova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s hlívou ústřičnou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena