2 špetky | sůl | |
4 ks | vejce | |
1 hrnek | mléko | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | sádlo | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
7 ks | rohlík | |
1 špetka | pepř | |
1 špetka | muškátový oříšek | |
300 g | uzené maso | |
2 hrstě | medvědí česnek |
Den staré rohlíky namočíme v mléce, přidáme vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Utvoříme směs, která bude svou konzistencí tak akorát, ani příliš hustá, ani naopak řídká. Přidáme na sádle a na cibuli osmahnuté uzené maso nakrájené na kostičky, dobře promícháme, nakonec přidáme dobře omyté a nadrobno nasekané čerstvé listy medvědího česneku a prášek do pečiva. Podle chuti dosolíme. Směs na nádivku nalijeme do silikonové formy na bábovku (či jiné formy) a pečeme v troubě dozlatova, hotovou nádivku zkontrolujeme špejlí, pokud je suchá a nelepí, nádivka je upečená. Velikonoční nádivku s uzeným masem a medvědím česnekem vyklopíme a necháme vychladnout. Nádivku podáváme samotnou nebo k pečenému masu.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Videorecept: Velikonoční nádivka podle Anny
Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena