Velikonoční nádivka s uzeným masem a medvědím česnekem

Lahodná a tradiční pochoutka na velikonoční stůl.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Den staré rohlíky namočíme v mléce, přidáme vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Utvoříme směs, která bude svou konzistencí tak akorát, ani příliš hustá, ani naopak řídká. Přidáme na sádle a na cibuli osmahnuté uzené maso nakrájené na kostičky, dobře promícháme, nakonec přidáme dobře omyté a nadrobno nasekané čerstvé listy medvědího česneku a prášek do pečiva. Podle chuti dosolíme. Směs na nádivku nalijeme do silikonové formy na bábovku (či jiné formy) a pečeme v troubě dozlatova, hotovou nádivku zkontrolujeme špejlí, pokud je suchá a nelepí, nádivka je upečená. Velikonoční nádivku s uzeným masem a medvědím česnekem vyklopíme a necháme vychladnout. Nádivku podáváme samotnou nebo k pečenému masu.


5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?


Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.


5


Videorecept: Velikonoční nádivka podle Anny


Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.


Videorecept:

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s uzeným masem a medvědím česnekem

Zpět na recept