Velikonoční nádivka s uzeným masem a medvědím česnekem

Lahodná a tradiční pochoutka na velikonoční stůl.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Den staré rohlíky namočíme v mléce, přidáme vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Utvoříme směs, která bude svou konzistencí tak akorát, ani příliš hustá, ani naopak řídká. Přidáme na sádle a na cibuli osmahnuté uzené maso nakrájené na kostičky, dobře promícháme, nakonec přidáme dobře omyté a nadrobno nasekané čerstvé listy medvědího česneku a prášek do pečiva. Podle chuti dosolíme.

Směs na nádivku nalijeme do silikonové formy na bábovku (či jiné formy) a pečeme v troubě dozlatova, hotovou nádivku zkontrolujeme špejlí, pokud je suchá a nelepí, nádivka je upečená.

Velikonoční nádivku s uzeným masem a medvědím česnekem vyklopíme a necháme vychladnout. Nádivku podáváme samotnou nebo k pečenému masu.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s uzeným masem a medvědím česnekem

Zpět na recept