Snadný recept na velikonoční nádivku se špenátem a sýrem, kterou zapékáme v mističkách a podáváme jako přílohu k pečenému masu.
3 stroužky | česnek |
3 ks | vejce |
70 g | máslo |
100 ml | smetana |
5 ks | rohlík |
100 g | tvrdý sýr |
1 hrst | čerstvá petrželka |
3 ks | jarní cibulka (bílá část) |
200 g | baby špenát |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy | |
strouhanka na vysypání |
Baby špenát očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibulku nasekáme najemno. Na másle necháme zpěnit cibulku, přidáme špenát a vše krátce podusíme a ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Podušený špenát necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v míse necháme nasáknout smetanou. Pak přidáme dušený špenát, strouhaný sýr, petrželku a žloutky. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a odlehčíme sněhem z ušlehaných bílků. Nádivkou naplníme mističky, které jsme si předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Velikonoční nádivkové mističky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 - 35 minut dozlatova. Velikonoční nádivkové mističky podáváme teplé jako přílohu k pečené drůbeži, ale chutnají i za studena se zeleninovými saláty.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Videorecept: Velikonoční nádivka podle Anny
Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena