Nadýchaná velikonoční nádivka s mandlovými lupínky

S tímto receptem vykouzlíte úžasně nadýchanou velikonoční nádivku ozvláštněnou křupavými mandlovými lupínky.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

4 ksvejce
75 gmáslo
200 mlmléko
2 hrstěmandlové lupínky
2 ksjarní cibulka
200 gvařené uzené maso
2 hrstělisty špenátu
1 hrstnať petržele
5 ksbílé pečivo

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Pečivo (housky či rohlíky) si nakrájíme na čtvrtkolečka a necháme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit.  Mezitím si nakrájíme uvařené uzené maso (můžeme také nahradit orestovanou libovou slaninou s cibulkou) na malé kostky, nakrájíme si i jarní cibulky nadrobno a překrájíme si i listy špenátu a petržele. Pečivo si přesuneme do mísy, necháme zchladnout, přidáme mléko, nakrájené maso, cibulky, špenát, sůl, pepř, hrst mandlových lupínků, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo.  Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky můžeme dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšleháme do sněhu se špetkou soli.  V míse smícháme všechny ingredience v ní a nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků. Celou směs na nádivku poté zarovnáme do máslem vymazaného pekáčku či zapékací misky a posypeme zbylými mandlovými lupínky. Pečeme dozlatova, cca 20 - 30 minut (podle výšky). Nadýchanou velikonoční nádivku s mandlovými lupínky podáváme jako přílohu k masu či samostatně, kdy ji doplníme například salátem.


Vsaďte na klasiku: Velikonoční nádivka s kopřivami krok za krokem


Je nejvyšší čas začít připravovat tradiční velikonoční pochoutky. Začneme velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem.


Vsaďte


5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?


Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.


5


Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek


Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchaná velikonoční nádivka s mandlovými lupínky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena