S tímto receptem vykouzlíte úžasně nadýchanou velikonoční nádivku ozvláštněnou křupavými mandlovými lupínky.
4 ks | vejce |
75 g | máslo |
200 ml | mléko |
2 hrstě | lupínky mandlí |
2 ks | jarní cibulka |
200 g | maso uzené vařené |
2 hrstě | listy špenátové |
1 hrst | nať petržele |
5 ks | bílé pečivo |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
muškátový oříšek | |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy |
Pečivo (housky či rohlíky) si nakrájíme na čtvrtkolečka a necháme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 minut dosušit. Mezitím si nakrájíme uvařené uzené maso (můžeme také nahradit orestovanou libovou slaninou s cibulkou) na malé kostky, nakrájíme si i jarní cibulky nadrobno a překrájíme si i listy špenátu a petržele. Pečivo si přesuneme do mísy, necháme zchladnout, přidáme mléko, nakrájené maso, cibulky, špenát, sůl, pepř, hrst mandlových lupínků, muškátový oříšek a rozpuštěné máslo. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky můžeme dát rovnou do mísy k ostatním surovinám a bílky si vyšleháme do sněhu se špetkou soli. V míse smícháme všechny ingredience v ní a nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků. Celou směs na nádivku poté zarovnáme do máslem vymazaného pekáčku či zapékací misky a posypeme zbylými mandlovými lupínky. Pečeme dozlatova, cca 20 - 30 minut (podle výšky). Nadýchanou velikonoční nádivku s mandlovými lupínky podáváme jako přílohu k masu či samostatně, kdy ji doplníme například salátem.
Vsaďte na klasiku: Velikonoční nádivka s kopřivami krok za krokem
Je nejvyšší čas začít připravovat tradiční velikonoční pochoutky. Začneme velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena