Velikonoční nádivka s masem a špenátem

Recept na velikonoční nádivku s mletým vepřovým masem, anglickou slaninou a špenátem.


3.73x
75 min

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky. Špenát omyjeme a natrháme nebo jemně nasekáme.

V hlubší pánvi na malém množství oleje necháme vyškvařit anglickou slaninu, potom přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání necháme zesklovatět. Na tomto základu opečeme mleté maso, které ochutíme solí a pepřem a přidáme kousky špenátu. Jakmile špenát "zavadne", odstavíme pánev z tepla a směs necháme vychladnout.

Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse zvlhčíme nakrájené rohlíky vývarem, přidáme masovou směs, nasekanou petrželku a žloutky, vše ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a propracujeme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílku.

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme syrovou velikonoční nádivkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

Velikonoční nádivku s masem a špenátem můžeme podávat teplou, třeba s bramborovou kaší, ale i studenou jen tak na chuť.

Jak si užít Velikonoce i v době karantény?

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s masem a špenátem

Zpět na recept