Recept na velikonoční nádivku s mletým vepřovým masem, anglickou slaninou a špenátem.
3 stroužky | česnek |
1 lžíce | olej |
150-200 ml | vývar |
4 ks | vejce |
1 ks | cibule |
5 ks | rohlík |
100 g | anglická slanina |
1 hrst | čerstvá petrželka |
200 g | mleté vepřové maso |
150 g | čerstvý špenát |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
muškátový oříšek - strouhaný | |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy | |
strouhanka na vysypání |
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky. Špenát omyjeme a natrháme nebo jemně nasekáme. V hlubší pánvi na malém množství oleje necháme vyškvařit anglickou slaninu, potom přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání necháme zesklovatět. Na tomto základu opečeme mleté maso, které ochutíme solí a pepřem a přidáme kousky špenátu. Jakmile špenát "zavadne", odstavíme pánev z tepla a směs necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse zvlhčíme nakrájené rohlíky vývarem, přidáme masovou směs, nasekanou petrželku a žloutky, vše ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a propracujeme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme syrovou velikonoční nádivkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova. Velikonoční nádivku s masem a špenátem můžeme podávat teplou, třeba s bramborovou kaší, ale i studenou jen tak na chuť.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena