První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří, nejčastější se peče z klasického třeného těsta, ale existují i kynuté varianty. A kdybychom měli beránka upéct? Podle tradice by se měl beránek péct na Bílou sobotu. Máte už svůj oblíbený recept?
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Mazanec se tradičně pekl už na Bílou sobotu (stejně jako beránek), aby byl nachystán na nedělní snídani. Velikonoční neděle byla po dlouhém období půstu prvním dnem, kdy se lidé mohli dosyta najíst. Mazanec ve tvaru bochánku byl proto symbolem konce odříkání i oslavou nového života. A kdy péct jidáše? Těm patří Zelený čtvrtek, božím milostem pak Velikonoční pondělí.
Velikonoční mazanec na poslední chvíli? Díky těmto receptům ho ještě zvládnete
Kupovaný versus domácí mazanec, který je lepší? O tom není třeba dlouhých diskuzí. Domácí pečivo jen tak něco nepřekoná. A pokud váháte, zda se do pečení těsně před Velikonocemi pustit, neváhejte. Recepty jsme pečlivě vybírali a patří mezi ty nej. Nadýchané, jemné a vláčné pečivo, které bude chutnat celé rodině.
(doba přípravy 90 min)