Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Na pomazánku si připravíme 3 - 4 vejce, 2 kostky smetanového termizovaného sýru, 4 - 6 lžíce zakysané smetany, 180 g smetanového žervé, čerstvou pažitku, sůl a čerstvě mletý pepř.
Pomazánku budeme mazat na bílou bagetu a zdobit čerstvými ředkvičkami.
Jak správně uvařit vejce natvrdo?
Vše důkladně promícháme, můžeme i vyšlehat ručním šlehačem.
Vejce s kořením a bylinkami nás vyjdou přibližně na 18 Kč. Za sýr, smetanu a žervé zaplatíme asi 70 Kč. Krémovou vajíčkovou pomazánku tak připravíme za 88 Kč.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena