Vaření.czReceptySváteční jehněčí s nádivkou

Sváteční jehněčí s nádivkou

Skvělý recept na velikonoční oběd či večeři. Pečené jehněčí se zeleninou a nádivkou.


4.08x
160 min

Ingredience

3.5 kgjehněčí maso

nádivka

česnek
vejce
mléko
majoránka
kopřivy
uzené
včerejší houska

marináda

česnek
olivový olej
petrželová nať
čerstvý rozmarýn

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

cibule
ředkvičky
petržel

Postup přípravy

Den předem si naložíme jehněčí maso (jehněčí nohu s kostí). Celou nohu prošpikujeme česnekem. Rozmarýn, petržel a 5 stroužků česneku rozmixujeme s olivovým olejem, přidáme pepř a sůl a celou nohu potřeme marinádou. Každých 6 - 8 hodin nohu obracíme a potíráme marinádou. V noci si kvůli tomu nemusíte nařizovat budík. Jehněčí vytáhneme z lednice 1 hodinu před pečením a necháme ho při pokojové teplotě. Poté maso dáme do pekáče spolu se zeleninou. Pokud je to baby zelenina, necháme v celku. Pokud ne, nakrájíme na větší kusy a necháme přiklopené péct přibližně 3 - 3,5 hodiny na 160 °C. Asi 10 minut před koncem pečeme jehněčí odklopené. Před servírováním necháme maso 15 minut odpočinout. Na nádivku nakrájíme včerejší housku na kostičky a namočíme v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, pokrájené kopřivy a uzené. Přidáváme všeho podle chuti a potřeby. Vše smícháme a směs dáme péct na 15 - 20 minut péct. Sváteční jehněčí podáváme s upečenou nádivkou a bramborovou přílohou podle chuti.
user-icon

autor toustovac

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sváteční jehněčí s nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena