Velikonoční perníčky od Marušky

Perníčky na každou příležitost. Těsto je jednoduché a krásně voňavé.


4.8125x
120 min
6×

Postup přípravy

Z mouky, cukru, medu, vajec, jedlé sody (3 špičky kulatého nože) a natlučeného koření vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet nejméně do druhého dne. Můžeme ho ale nechat odpočívat i déle (v chladu, ne v lednici), a to nejlépe v keramické nádobě.

Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme perníčky.

Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě. Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem.

Po vychladnutí zdobíme velikonoční perníčky od Marušky polevou z bílků a moučkového cukru.

TIP: Do těsta na perníčky můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší.

Vyzkoušejte jednoduchého biskupského beránka krok za krokem

user-icon

autor Marie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční perníčky od Marušky

Zpět na recept