2 ks | vejce | |
7 dkg | med | |
21 dkg | cukr krystal | |
14 dkg | hladká mouka | |
14 dkg | polohrubá mouka | |
0.5 dkg | jedlá soda | |
1 lžíce | koření (anýz, skořice, vanilka, koriandr, hřebíček) | |
na potření | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
bílková poleva |
Z mouky, cukru, medu, vajec, jedlé sody (3 špičky kulatého nože) a natlučeného koření vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet nejméně do druhého dne. Můžeme ho ale nechat odpočívat i déle (v chladu, ne v lednici), a to nejlépe v keramické nádobě. Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme perníčky. Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě. Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme velikonoční perníčky od Marušky polevou z bílků a moučkového cukru. TIP: Do těsta na perníčky můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší.
Videorecept: Čokoládová velikonoční vajíčka podle Anny
Vajíčka nemusí být jen od slepiček. Udělejte si své vlastní plné oříšků a datlí. V kombinaci s mrkví je tohle naprostá dobrota.
Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!
Velikonoce nemusí být vůbec nudné! Překvapte letos velikonočními sušenkami. Jsou velmi jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept líbit.
Autor:Marie
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena