Vaření.czReceptyVelikonoční máslové sušenky

Velikonoční máslové sušenky

Překvapte letos veselými velikonočními sušenkami. Jsou jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept velmi líbit.


5.03x
30 min

Ingredience

140 gmáslo
1 lžícerum
2 ksžloutek
210 ghladká mouka
1 lžičkacitronová kůra
70 gmletý cukr
1 lžičkapřírodní vanilkový extrakt

na ozdobu

malé lentilky

Postup přípravy

Do mísy si odvážíme mouku, cukr, přidáme citronovou kůru, rum, přírodní vanilkový extrakt (lze vynechat), 2 žloutky a studené máslo přímo z lednice, nakrájené na kostky. Nejprve konečky prstů začneme spojovat ingredience, jako bychom tvořili drobenku, poté rychle spojíme v těsto. Na prkénko či vál vždy dáme kus těsta a po částech po něm přejíždíme směrem od sebe hranou ruky. Suroviny budou tak správně propojeny a sušenky úžasně křehké. Vzniklé pláty opět dáme rychle dohromady v těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň dvě hodiny v lednici, ideálně přes noc.  Po vyjmutí z lednice necháme těsto pár minut na vále, poté rozválíme na plát, cca 3 milimetry silný. Vykrajujeme požadované tvary, zde jsme zvolili motiv slepičky. Vykrajované tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem, dozdobíme malými lentilkami. Velikonoční sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 8 - 10 minut. Jakmile začnou růžovět okraje, vyndáme z trouby.  Vychladlé velikonoční máslové sušenky naskládáme do krabičky a skladujeme v lednici. Podáváme například ke kávě či čaji.

Barvení vajec červeným zelím - jak na to?

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční máslové sušenky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena