Velikonoční máslové sušenky

Překvapte letos veselými velikonočními sušenkami. Jsou jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept velmi líbit.


5.03x
30 min

Postup přípravy

Do mísy si odvážíme mouku, cukr, přidáme citronovou kůru, rum, přírodní vanilkový extrakt (lze vynechat), 2 žloutky a studené máslo přímo z lednice, nakrájené na kostky.

Nejprve konečky prstů začneme spojovat ingredience, jako bychom tvořili drobenku, poté rychle spojíme v těsto. Na prkénko či vál vždy dáme kus těsta a po částech po něm přejíždíme směrem od sebe hranou ruky. Suroviny budou tak správně propojeny a sušenky úžasně křehké. Vzniklé pláty opět dáme rychle dohromady v těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň dvě hodiny v lednici, ideálně přes noc. 

Po vyjmutí z lednice necháme těsto pár minut na vále, poté rozválíme na plát, cca 3 milimetry silný. Vykrajujeme požadované tvary, zde jsme zvolili motiv slepičky. Vykrajované tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem, dozdobíme malými lentilkami.

Velikonoční sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 8 - 10 minut. Jakmile začnou růžovět okraje, vyndáme z trouby. 

Vychladlé velikonoční máslové sušenky naskládáme do krabičky a skladujeme v lednici. Podáváme například ke kávě či čaji.

Barvení vajec červeným zelím - jak na to?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční máslové sušenky

Zpět na recept