Velikonoční makovky

Jemné a nadýchané, skvělé k snídani i ke svačině, dokonalé na jarní a velikonočně prostřený stůl.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Droždí zasypeme cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout, přidáme vejce a kvásek, osolenou mouku a vypracujeme těsto, které pak necháme ještě pod utěrkou vykynout. Těsto poté rozválíme a rozdělíme na libovolné množství menších dílů, z kterých pak uděláme malé bochánky. Makovky mohou mít také tvar klasických loupáků nebo šneků. Makovky naskládáme na plech vyložený pečícícm papírem a necháme ještě v teple kynout. Poté potřeme každou z nich rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme celým mákem. Pečeme zhruba 20 minut při 190 stupních Celsia, záleží na velikosti makovek.


Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty


Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.


Skvělé


Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo


Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?


Když

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční makovky

Zpět na recept