Babiččin hrníčkový velikonoční beránek

Rychlý a jednoduchý velikonoční beránek pro začátečníky i pokročilé.


5.05x
45 min

Postup přípravy

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, vlijeme mléko, olej, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a vejce. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka. Do míst, kde budou oči a čumák beránka, můžeme předtím položit rozinky, mandle nebo lentilky.

Velikonočního beránka pečeme při 180 °C asi půl hodiny, zkontrolujeme špejlí.

Beránka po vychladnutí vyklopíme z formy a postavíme na ozdobný oválný talíř nebo tác, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.

Babiččin hrníčkový velikonoční beránek na stole vypadá krásně a stejně tak chutná.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin hrníčkový velikonoční beránek

Zpět na recept