Mrkvový beránek

Recept na mrkvového beránka s ořechy ve veganské verzi.


5.01x
75 min
1×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme třtinový cukr, kypřící prášek, mleté mandle a špetku soli. Pečlivě promícháme. Poté přilijeme rostlinné mléko, olej, nastrouhanou mrkev a lžíci jablečného octa. Promícháme a vznikne nám hladké těsto.


Formu na beránka si vymažeme rostlinným máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 45 minut. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, zda se těsto nelepí. Případně necháme ještě pár minut dopéct.


Upečeného beránka necháme chvilku vychladnout a poté vyklepneme z formy. Beránka můžeme pocukrovat, potřít čokoládou a nebo nechat jen tak. 


Jednoduchý recept na velikonočního beránka krok za krokem


Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. S pečením vám pomůžeme krok za krokem. Tenhle je biskupský s kandovaným ovocem a čokoládou.


Jednoduchý


Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří


Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.


Velikonoční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový beránek

Zpět na recept