Mrkvový beránek

Recept na mrkvového beránka s ořechy ve veganské verzi.


5.01x
75 min
1×

Ingredience

350 gpolohrubá mouka
400 mlrostlinné mléko
20 gmleté mandle
1 ksmrkev strouhana nadrobno
1 balíčekkypřící prášek
120 mlolej
1 lžícejablečný ocet
1 špetkasůl
170 gtřtinový cukr

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme třtinový cukr, kypřící prášek, mleté mandle a špetku soli. Pečlivě promícháme. Poté přilijeme rostlinné mléko, olej, nastrouhanou mrkev a lžíci jablečného octa. Promícháme a vznikne nám hladké těsto.


Formu na beránka si vymažeme rostlinným máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba 45 minut. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, zda se těsto nelepí. Případně necháme ještě pár minut dopéct.


Upečeného beránka necháme chvilku vychladnout a poté vyklepneme z formy. Beránka můžeme pocukrovat, potřít čokoládou a nebo nechat jen tak. 


Jednoduchý recept na velikonočního beránka krok za krokem


Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. S pečením vám pomůžeme krok za krokem. Tenhle je biskupský s kandovaným ovocem a čokoládou.


Jednoduchý


Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří


Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.


Velikonoční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový beránek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena