Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. S pečením vám pomůžeme krok za krokem. Tenhle je biskupský s kandovaným ovocem a čokoládou.
Velikonoční beránek patří mezi nejoblíbenější symboly Velikonoc. Peče se ze sladkého těsta a existuje nespočet druhů. Klasický biskupský beránek, piškotový, makový, tvarohový, kokosový, s čokoládovou polevou apod.
Dále budeme potřebovat bio citron, 1 lžíci kandované pomerančové kůry, 1 lžíci míchaného kandovaného ovoce, 1 lžíci sušených brusinek a 2 řady hořké čokolády.
Vyzkoušejte také recept na velikonoční mazanec
Vyzkoušejte také recept na velikonoční nádivku s kopřivami
Velikonočního beránka pečeme zhruba 35 - 45 minut, záleží na velikosti formy. Já pekla v menší formě, takže stačilo 35 minut a z těsta vyšli 2 menší beránci.
Beránka před úplným vychladnutím nestavíme, mohl by se nám rozlomit. Poté už stačí jen dozdobit. Můžeme pocukrovat, přidat mašličku ze stužky a pomocí rozinek a bílku přilepit očka.
Beránek podle tohoto fotoreceptu je nenáročný na přípravu a suroviny nás vyjdou zhruba na 55 Kč.
Hrníčkový beránek mojí maminky
(doba přípravy 1 h 30 min )
Rychlý velikonoční beránek
(doba přípravy 1 hod )
Tvarohový beránek s čokoládovou polevou
(doba přípravy 1 hod )
Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem
K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.
Velikonoční beránek z kynutých uzlíků krok za krokem
Nemáte formu na beránka? Zkuste tento netradiční recept na beránka na plechu, vytvořeného z tvarohových šneků, s medovou krustou k tomu!
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena