Jednoduchý recept na velikonočního beránka krok za krokem

Jednoduchý recept na velikonočního beránka krok za krokem

Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. S pečením vám pomůžeme krok za krokem. Tenhle je biskupský s kandovaným ovocem a čokoládou.

75261×

Beránek - sváteční velikonoční dobrota

Velikonoční beránek patří mezi nejoblíbenější symboly Velikonoc. Peče se ze sladkého těsta a existuje nespočet druhů. Klasický biskupský beránek, piškotový, makový, tvarohový, kokosový, s čokoládovou polevou apod.

Recept na velikonočního beránka krok za krokem

1) Na biskupského velikonočního beránka si připravíme následující suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balíček prášku do pečiva, 4 vejce a 1/2 hrnku mléka.

Dále budeme potřebovat bio citron, 1 lžíci kandované pomerančové kůry, 1 lžíci míchaného kandovaného ovoce, 1 lžíci sušených brusinek a 2 řady hořké čokolády.

2) Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a pečlivě promícháme, přidáme cukr a nastrouhanou citronovou kůru z půlky citronu.

3) Mléko vlijeme do misky a společně s rozklepnutými vajíčky prošleháme.

Vyzkoušejte také recept na velikonoční mazanec

 

4) Vaječnou směs vlijeme do misky s moukou a dobře promícháme, vznikne nám hladké těsto na beránka.

5) Do těsta přisypeme kandované ovoce, překrájené brusinky a rozdrcenou čokoládu. Znovu dobře promícháme.

Vyzkoušejte také recept na velikonoční nádivku s kopřivami

 

5) Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

5) Těsto nalijeme do hlubší formy a následně přikryjeme. Formu položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.

Velikonočního beránka pečeme zhruba 35 - 45 minut, záleží na velikosti formy. Já pekla v menší formě, takže stačilo 35 minut a z těsta vyšli 2 menší beránci.

6) Upečeného beránka vyjmeme z trouby, položíme na podložku a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme chladnout. Díky této fintě nám půjde lépe vyklopit, pak už stačí jen lehce formou zatřást.

Beránka před úplným vychladnutím nestavíme, mohl by se nám rozlomit. Poté už stačí jen dozdobit. Můžeme pocukrovat, přidat mašličku ze stužky a pomocí rozinek a bílku přilepit očka.

7) Velikonočního beránka pečeme nejdříve v sobotu večer před Velikonocemi, aby nám do pondělí vydržel pěkně čerstvý.

Beránek podle tohoto fotoreceptu je nenáročný na přípravu a suroviny nás vyjdou zhruba na 55 Kč.

Další prověřené recepty na velikonočního beránka

Hrníčkový beránek mojí maminky
(doba přípravy 1 h 30 min )

Rychlý velikonoční beránek
(doba přípravy 1 hod )

Tvarohový beránek s čokoládovou polevou
(doba přípravy 1 hod )

Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem

K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.

Veganské

Velikonoční beránek z kynutých uzlíků krok za krokem

Nemáte formu na beránka? Zkuste tento netradiční recept na beránka na plechu, vytvořeného z tvarohových šneků, s medovou krustou k tomu!

Velikonoční

user-icon

autor Michy