Hrníčkový beránek mojí maminky

Výborný recept na velikonočního beránka. Na tohoto beránka nemusíte nic vážit. Vše se odměřuje pomocí hrníčků.


4.6485x
90 min
12×

Postup přípravy

Vejce rozkvedláme v mléce. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Mléko s vejci nalijeme do sypké směsi, přilijeme olej, rum a utřeme hladké těsto.

Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 - 50 minut. Dobu pečení si každý přizpůsobí podle pečení trouby. Upečeného beránka vyndáme z trouby a necháme formu vychladnout.

Teprve potom hrnečkového beránka vyklopíme a potřeme čokoládou nebo citronovou polevou či jen pocukrujeme. Na krk uvážeme beránkovi mašli a do rozříznuté pusy vložíme kousek asparágusu.

Hrníčkového beránka mojí maminky podáváme jako výborný tradiční moučník na sváteční velikonoční stůl.

Další velikonoční recepty, které se vám určitě budou hodit


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčkový beránek mojí maminky

Zpět na recept