Velikonoční piškotový beránek

Každý má na velikonočního beránka svůj recept. Kdo ale nemá, může zkusit ten náš.


3.11122x
90 min
15×

Postup přípravy

Nejdříve si pořádně vymastíme obě půlky formy na beránka a obě také vysypeme hrubou moukou, případně strouhankou. Také si oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a během šlehání přidáváme po lžících horkou vodu (nebo mléko). Pak pomalu přisypeme vanilkový cukr, citronovou kůru a přesátou mouku. Nakonec lehce začneme přimíchávat sníh ze 4 bílků.

Těsto vlijeme do hlavní části formy (vodorovné) a přiklopíme druhým dílem formy. Pečeme ve středně vyhřáté formě zhruba 40 - 50 minut. Jestli si nebudete jisti, zda máte upečeno, můžete horní část formy odklopit a zkusit špejlí. Pokud je těsto upečené, vytáhnete špejli čistou. Když i přes řádné vymazání a vysypání formy beránek i přesto nejde vyklopit, nezoufejme. Stačí, když položíte na překlopenou formu mokrou vyždímanou utěrku.

Foto: Profimedia.cz


Mazanec na poslední chvíli - nejlepší recepty

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční piškotový beránek

Zpět na recept