Vaření.czReceptyVeganský čokoládový beránek

Veganský čokoládový beránek

Recept na veganského čokoládového beránka s polevou.


0.00x
60 min

Ingredience

těsto

350 gpolohrubá mouka
200 gtřtinový cukr
100 mlrostlinný olej
400 mlrostlinné mléko
4 lžícekakao holandského typu
50 gkvalitní hořká čokoláda
1 balíčekkypřící prášek

poleva

150 gkvalitní hořká čokoláda
0.5 lžičkykokosový olej

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, třtinový cukr, 4 lžíce holandského kakaa a kypřící prášek a vše spolu promícháme. Poté přilijeme rostlinné mléko, olej a metličkou zamícháme. Na závěr do těsta přidáme nadrobno nakrájenou čokoládu.

Těsto přelijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na beránka a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 45 minut. Před dopečením uděláme test špejlí, zda se těsto nelepí.
Upečeného beránka necháme vychladnout a poté vyklopíme z formy.

Na vodní lázni rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu do které zamícháme ½ lžičky kokosového oleje. Vychladlého beránka pomažeme polevou, necháme polevu zaschnout a poté můžeme beránka podávat.

Jde to i bez vajec! Inspirace na veganské velikonoční recepty

Vyznáváte zdravější vaření a pečení? Rádi zkoušíte nové recepty? Nebo právě přecházíte na veganskou stravu? S blížícími se Velikonocemi se nemusíte v ničem omezovat, veškeré tradiční dobroty lze upravit i do veganské podoby.

Jde

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganský čokoládový beránek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena