Recept na veganského čokoládového beránka s polevou. I vegani si mohou o Velikonocích zamlsat.
těsto | |
---|---|
350 g | polohrubá mouka |
200 g | třtinový cukr |
100 ml | rostlinný olej |
400 ml | rostlinné mléko |
4 lžíce | holandské kakao |
50 g | kvalitní hořká čokoláda |
1 balíček | kypřicí prášek |
poleva | |
150 g | kvalitní hořká čokoláda |
0.5 lžičky | kokosový olej |
Do mísy nasypeme hladkou mouku, třtinový cukr, 4 lžíce holandského kakaa a kypřící prášek a vše spolu promícháme. Poté přilijeme rostlinné mléko, olej a metličkou zamícháme. Na závěr do těsta přidáme nadrobno nakrájenou čokoládu.
Těsto přelijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na beránka a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 45 minut. Před dopečením uděláme test špejlí, zda se těsto nelepí.
Upečeného beránka necháme vychladnout a poté vyklopíme z formy.
Na vodní lázni rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu do které zamícháme ½ lžičky kokosového oleje. Vychladlého beránka pomažeme polevou, necháme polevu zaschnout a poté můžeme beránka podávat.
Jde to i bez vajec! Inspirace na veganské velikonoční recepty
Vyznáváte zdravější vaření a pečení? Rádi zkoušíte nové recepty? Nebo právě přecházíte na veganskou stravu? S blížícími se Velikonocemi se nemusíte v ničem omezovat, veškeré tradiční dobroty lze upravit i do veganské podoby.
Velikonoční beránek: Jak na to, aby se podařil na výbornou?
Velikonoční beránek je tradičním symbolem svátků jara a obvykle nechybí na svátečně prostřených stolech českých domácností. Beránka můžete vyzkoušet z třeného těsta, trochu netradiční je beránek mrkvový nebo ořechový. Zajímavý je beránek makový a krásně vláčný je z těsta s tvarohem, šlehačkou nebo majonézou. Do těsta můžete přidat i kokos, zkrátka fantazii se meze nekladou.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena