Nemáte formu na beránka? Zkuste tento netradiční recept na beránka na plechu, vytvořeného z tvarohových šneků, s medovou krustou k tomu!
Na těsto si připravíme: 250 ml mléka, 30 g čerstvého droždí, 100 g cukru krupice, 1 lžičku citronové kůry, 2 žloutky, 100 g tuk (nejlépe 50 g rozpuštěného másla, 25 g sádla a 25 g oleje) a 500 g polohrubé mouky.
Na náplň budeme potřebovat: 400 ml mléka, 1 balení pudinkového prášku, 5 lžic cukru krupice, 500 g tvarohu v alobalu.
Na potření: 2 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, 2 lžíce másla.
Pokud máme doma robota či domácí pekárnu, usnadníme si s hnětením práci.
Necháme cca 20 minut kynout na plechu, mezitím si rozehřejeme troubu na 175 °C a beránka potřeme rozšlehaným vajíčkem, poté pečeme dozlatova cca 20 minut.
Těsto vyjde na dva beránky, tedy jednoho můžeme sníst hned po upečení a druhého nechat na sváteční stůl, nebo zbytek těsta s náplní upečeme jen jako samostatné šneky na druhém plechu.
Beránek poslouží jako dekorace svátečního stolu a poté podáváme jako dezert ke kávě či čaji.
Ingredience nás vyjdou na zhruba 120 Kč, záleží na výběru surovin.
Velikonoční kynutý věnec
(doba přípravy )
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
(doba přípravy 1 h 30 min )
Velikonoční boží milosti
(doba přípravy 30 min )
Velikonoční sýrové pečivo
(doba přípravy 45 min )
Velikonoční hnětýnky
(doba přípravy 1 hod )
Jak mít hezké Velikonoce i v době koronavirové?
Kvůli probíhající pandemii koronaviru budou Velikonoce letos opět jiné než obvykle. Pokud jste zvyklí jezdit o velikonočních svátcích po návštěvách, letos musíte kvůli vládním nařízením počítat s tím, že je všichni strávíme doma a pouze v kruhu nejbližší rodiny. Ale proč se toho bát?
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena